dissabte, 19 de setembre de 2009

Matagalls - Montserrat: la cursa de curses

Aquest cap de setmana, els dies 19 i 20 de setembre de 2009 es durà a terme la XXXèna edició de l'emblemàtica marxa de muntanya "Matagalls-Montserrat". Aquesta cursa de 83,5 Km i 5.980 m. de desnivell acumulat, és la cursa més mítica del calendari català de marxes de resistència. Només superada en duresa i longitud per la Núria-Queralt.
Però la Matagalls- Montserrat, organitzada pel Club Excursionista de Gràcia és molt més que una cursa, és la festa de l'excursionisme català, on participen una gran diversitat de gents: alpinistes, escaladors, marxadors, atletes etc. però també simples afeccionats a les caminades.
L'objectiu se'l marca cadascú: fer un bon temps, superar-se a si mateix, no hi ha premi...a part de la magnífica sensació d'aconseguir completar-la en menys de 24 h. que s'et queda a l'arribar, malgrat les nafres, les llagues, el cansament... I ho dic per pròpia experiència. Ara fa cinc anys, l'edició XXVèna l'any 2004 m'en vaig anar a fer-la, sola, amb els meus pares com a "suport" logístic que m'animava, em feia fregues als peus, i em portava barretes energètiques i fruita. Ells també van fer la Matagalls-Montserrat...però en cotxe!!!
Cosa que s'agraeix enormement quan un s'embarca en una cursa com aquesta, malgrat la magnífica organització, controls i avituallaments -tot sigui dit de passada-.

Web de l'edició d'enguany:
http://www.cegracia.cat/mm09/index.php

Demà, penso anar a aplaudir aquests valents que enfilaran amunt el darrer tram, des de Monistrol, per arribar a Montserrat amb moltes hores a les cames però amb la impagable satisfacció d'acabar!

(*) Perfil del recorregut de la cursa. Clicka al damunt per ampliar-lo.

(*) Vídeo de la XXVèna edició, l'any 2004.

3 comentaris:

Gemma ha dit...

Hola guapíssima!
No he tingut ocasió de fer aquesta cursa, però la tinc pendent...m'encantaria fer-la, però xino xano eh? disfrutant del camí, de les sensacions, de la convivència, del paisatge...Per Montserrat he fet moltes caminades i alguna escalada. És un lloc que em transmet una pau bestial. Sens dubte un bon lloc per acabar una ruta o per començar-la. Un petonàs.

Gemma ha dit...

Cris?, has dexat la tasca de respondre els comentaris? snif...

Estàs bé?

Un petonàs.

Cris ha dit...

Hola guapa!

no, no he deixat de respondre als comentaris. Disculpa el retard.
L'altre Gemma ja em va fer saber que erets fora i que tardaries a contestar els comentaris al teu post. Gràcies per avisar-me!

Et recomano la cursa, això sí anant-hi ben entrenat perquè si no estaràs una setmana que no et podràs moure! ;-)
Amb cursa o no a Montserrat si pot anar sempre que es vulgui, com tu dius és un lloc d'una espiritualitat especial.

Un petonàs reina i gràcies per passar-te per aquí (aquests dies no estic massa animada, ja t'explicaré...
et passo el meu mail crhistis@gmail.com)

Related Posts with Thumbnails