dimarts, 12 d’octubre del 2010

Entendre l'economia...amb humor





Et 'perds' entenent com gestionen la seva economia els diferents països i tendències polítiques?
Tranquil/·la, la xarxa et proporciona exemples senzills per entendre-ho...això sí, val més posar-hi humor amb els temps que corren...! ;-)

Socialisme: Tu tens 2 vaques. L'estat t'obliga a donar-ni 1 al teu veí.

Comunisme: Tu tens 2 vaques. L'estat te les prèn i et dona una mica de llet.

Fascisme: Tu tens 2 vaques. L'estat te les prèn i et ven una mica de llet.

Nazisme: Tu tens 2 vaques. L'estat te les prèn i et dispara un tret al cap.

Burocratisme: Tu tens 2 vaques. L'estat te'n perd una, munyeix l'altre i aleshores tira la llet a terra.

Capitalisme tradicional: Tu tens 2 vaques. En vens una i et compres un 'toro'. Fas més vaques. Vens les vaques i guanyes diners. Aleshores et jubiles ric.

Capitalisme modern: Tu tens 2 vaques. Vens 3 de les teves vaques a la teva empresa que cotitza a borsa mitjançant lletres de crèdit obertes pel teu cunyat al banc. Aleshores executes un intercanvi de participació de deute amb una oferta general associada amb la qual cosa ja tens les 4 vaques de tornada, amb exenció d'impostos per 5 vaques. La llet que fan les teves 6 vaques és transferida mitjançant intermediari a una empresa amb seu a les Illes Cayman que torna a vendre els drets de les 7 vaques a la teva companyia. L'informe anual afirma que tu tens 8 vaques amb opció a una més. Agafes les teves 9 vaques i les talles a trocets. Aleshores vens a la gent les treves 10 vaques trocejades. Curiosament durant tot el procés ningú no sembla adonar-se que, en realitat, tu només tens 2 vaques.

Economia japonesa:Tu tens 2 vaques. Les redissenyes a escala 1:10 i fas que et produeixin el doble de llet. Però no et fas ric. Aleshores rodes tot el procés en dibuixos animats. Els anomenes 'Vakimon' i incomprensiblement, et fas milionari.

Economia alemanya: Tu tens 2 vaques. Mitjançant un procés de reenginyeria aconsegueixes que visquin 100 anys, que mengin una vegada al mes i que es munyeixin soles. Ningú no creu que tingui cap mèrit.

Economía rusa: Tu tens 2 vaques. Comptes i tens 5 vaques. Tornes a comptar i et surten 257 vaques. Tornes a comptar i et surten 3 vaques. Deixes de comptar vaques i obres una ampolla de vodka.

Economia xinesa: Tu tens 2 vaques. Tens a 300 'tios' munyint-les. Expliques al món el teu increïble rati de productivitat lletera. Dispares a un periodista que es disposa a explicar la veritat.

Capitalisme americà: Tu tens 2 vaques. En vens una i forces a l'altre a produïr la llet de 4 vaques. Et quedes sorprès quan aquesta vaca mor.

Economia iraquí: Tu no tens vaques. Ningú no creu que no tinguis vaques, et bombardegen i t'envaeixen el país. Tu segueixes sense tenir vaques.

Economia Índia: Tu tens 2 vaques. Les poses en un altar per adorar-les. Després segueixes menjant arròs al curry.

Economia Suïssa: Hi ha 50 milions de vaques. És obvi que tenen amo però ningú no sembla saber qui és.

Economia francesa: Tu tens 2 vaques. Aleshores et declares en vaga, organitzes una revolta violenta i talles totes les carreteres del país, perquè tu el què vols són 3 vaques.

Economia neozelandesa: Tu tens 2 vaques. La de l'esquerra et sembla cada dia més atractiva.

Capitalisme italià: Tens 2 vaques. Una d'elles és la teva mare, l'altre és la teva sogra, ¡¡maledetto!!!

Capitalisme britànic: Tens 2 vaques. Les dues estan boges.

Economia espanyola: Tu tens 2 vaques, però no tens ni idea d'on són. Però com que ja és divendres, baixes a esmorzar al bar que tenen el Marca. I si de cas, ja et posaràs a buscar-les el dimecres després del pont de Sant Aniceto.

;-)))


7 comentaris:

Unknown ha dit...

JAJAJAJA!!! He rigut moltíssim, Cris! M'encanta, sobretot el model rus, quin tip de riure =D

Isma ha dit...

Si senyora! chapeau! "Habemus" post "canalla" amb rerafons "seriós"... Ideal per reflexionar mentres fas unes rialles a gust!!!!
Capitalisme català: Tens 2 vaques, però com que la economía Espanyola no sap on carai son les dues seves, te les pren i, poc després, amb cara de condescendència et torna una (que és una versió "esmirriada" de les que se't va endur). Els catalans es queden amb cara de poker, s'enprenyen i ràpidament tornen a la feina per produïr dues vaques més per l'economia Espanyola... Que ja no saben on dimonis han posat les dues vaques dels catalans.

Eduard ha dit...

Hola Cris, un plaer seguir el teu blog, ara que has decidit que entrés en erupció i fer-lo públic.

GEMMA ha dit...

Quin ramat de grangers! Genial.

Petonàs Cris!

Cris ha dit...

ROSANA: A mi també em va semblar molt ocurrent el model rus, el capitalisme modern... Però no em diran que no estan ben buscats eh?! ;-)
M'alegro que riguessis, era per això!

ISMA: 'Habemus, habemus...!!!' què et creies que no n'era capaç, jo sempre tan trascendental?! Jajaja!
Però per cert, ja en vaig postejar un altre de caire humorístic anteriorment. Anava sobre el nou model de valles del 'toro' d'Osborne a Catalunya (fent referència a la prohibició de les curses de braus).
Però neeeen! a mi el què m'ha encantat ha estat el model català! Sí senyor, molt ben reflexat i seguint el caire 'vacú' de la resta.
M'alegro que riguessis!
N'hi hauran més de caire distès... :-)
Una abraçada!

EDUARD: Gràcies per passar pel meu raconet al ciberespai! Si a més aportes comentaris fantàstic!
Petons! :-)

GEMMA: Sí noia, segons aquests models econòmics el món està ple de grangers! ;-)
Petons guapa!

DANI ha dit...

Ja ja ja, per això vaig fer ciencies ja ja ja

Petons animals

Cris ha dit...

DANI: Doncs ja som dos que vam fer ciències!

I gràcies per 'tornar'! Necessitavem les teves imatges!

Petonàs!

Related Posts with Thumbnails