dijous, 4 de novembre de 2010

TED - Idees que val la pena difondre


L'acrònim TED prové de les paraules Tecnologia, Entreteniment i Disseny. Sovint l'haureu pogut trobar al marc d'un vídeo dels que s'enllacen a internet.
Però TED és una organització sense ànim de lucre que va ser fundada l'any 1984 i que pertany a la
The Sapling Foundation dedicada a potenciar el poder de les idees per a cambiar el món, d'aquí l'slogan i objectiu de TED 'Ideas Worth Spreading' (idees que val la pena difondre).

Els creadors de TED conviden a pensadors, científics i personalitats influents i els proposen que facin la presentació més important de la seva vida en només 18 minuts.

L'assistència en directe a aquestes conferències està reservada només a una èlit. S'hi pot assistir mitjançant una invitació personal o bé pagant aproximadament uns 6.000 dòlars.


No obstant, des de fa uns anys, totes les xerrades i conferències anuals es publiquen de forma gratuïta tant al seu lloc web com a Youtube i a iTunes.


A més, la difusió dels vídeos de TED superen les barreres idiomàtiques en la majoria d'ocasions, ja que amb l'ajut de voluntaris d'arreu del món disposen de subtítols en vora vuitanta idiomes, a través del què ells anomenen 'Open Translation Project'

Publicacions de prestigi de tot el món han anomenat TED com el 'Youtubex del talent'. Fins avui s'ha aconseguit difondre valuoses idees de més de 700 influents personalitats, de diverses àrees i especilitats.

Temàtiques i especilitats en les que es troben perfectament classificats els vídeos al web.
Així trobem per exemple vídeos sobre: tecnologia, entreteniment, disseny, negocis, ciència, i problemàtiques de nivell mundial. Les cerques es poden fer per tema, data, ponent i per disponibilitat d'idioma.

Per tal de fer una millor i més propera difusió s'ha engegat recentment el programa TEDx. Es tracta d'un programa de conferències més 'locals' organitzades de forma independent de TED, i que permeten experiències en diferents països y localitats del món.
En el nostre àmbit més proper tenim TEDxBarcelona que combina la projecció de vídeos de TEDTalks amb altres ponències 'in vivo' amb la intenció d'afavorir la interacció i el debat dins d'un grup -sempre reduït- d'assistents


I és que gràcies a la iniciativa TED i TEDx i al talent i voluntariat de molta gent tots tenim el privilegi de ser 'convidats' - des del nostre ordinador - a les idees/tendències que es preveu que 'moguin' el món avui i en un futur proper.

2 comentaris:

Alyebard ha dit...

Un projecte molt interessant!, gràcies per difondre'l.

Cris ha dit...

ALYEBARD: A mi també m'ho sembla d'interessant, per això n'he fet el post! I lo de difondre-ho...per això és la xarxa, oi?
Gràcies per passar i comentar!
Fins la propera! :-)

Related Posts with Thumbnails