dijous, 14 de maig del 2009

La Nit dels Museus


Els dies
16, 17 i 18 de maig tindrà lloc la celebració del Dia Internacional dels Museus, un esdeveniment mundial organitzat anualment per l’ICOM (el Consell Internacional dels Museus).

Aquesta serà la 31a edició d’aquesta jornada. Uns dies per (re)descobrir i gaudir d’uns espais –els museus- que fomenten el coneixement i la trobada de les diferents cultures.

Durant la passada edició, més de 20.000 museus de 90 països van unir-se al Dia Internacional dels Museus, una jornada plena de tallers, conferències, espectacles i concursos oberts a tothom.

L’edició d’aquest any, sota el lema “Museus i Turisme”, també arriba farcida de propostes: a Catalunya, els nostres museus donen els últims retocs a un programa que incorpora jornades de portes obertes, itineraris i visites (reals i virtuals!), recorreguts nocturns i el descobriment de “la joia del museu”, entre d’altres...

A més, les galeries d'art de tot Catalunya també s'han sumat a la festa: més de 70 centres tenen preparades activitats i propostes per difondre la seva activitat i donar suport al Dia Internacional dels Museus.

En motiu d'aquesta jornada la nit del dissabte 16 tindrà lloc l'anomenada Nit dels Museus a Catalunya. L'entrada en horari de 19 h a 1 serà gratuïta. Hi haurà animacions, teatre, concerts, visites virtuals, recorreguts, copes a la fresca i un total de 41 activitats. Visitar l'espai d'un museu a la nit us donarà tota una altre percepció!

A la següent web trobareu tota la informació d'aquesta Nit: la programació, els museus que hi participen i un mapa i itineraris recomanats a Barcelona.

Però tranquils, els de comarques també podreu gaudir d'aquesta iniciativa del tot recomenable. Ens ho expliquem dilluns!

- Dia Internacional dels Museus i Nit dels Museus a Barcelona, Girona i Tarragona.


9 comentaris:

GEMMA ha dit...

Ei Cris! S'ha d'aprofitar i mirar d'anar-hi, jo segurament m'hi passaré. Petonàs!

Unknown ha dit...

Hola Cris! Ja tenía aquesta data apuntada a l'agenda... hi aniràs?
Jo sóc una enamorada del cosmocaixa però per aquesta ocasió he pensat que el museu botànic ha de tenir molta màgia, a l'aire lliure... espécies exótiques... en companyía, jijiji! Espero que estigui il.luminat, sino serà decepcionant! A més, mai he entrat.
Una abraçada i que ho disfrutis!

Cris ha dit...

Hola guapes!

jo encara m'he de mirar la programació amb deteniment, n'hi ha tants de xulos que no donaria l'abast!
Fa un parell o tres d'edicions vaig anar al Museu Picasso. Us asseguro que tot i que hi he estat diferents vegades, la iluminació de la façana, la música del interior etc. donaven un caire a la visita totalment diferent. Molt i molt interessant!

GEMMA, tria i no t'ho perdis! és del tot recomanable!

ROSANA, a mi el Cosmocaixa també m'encanta però hi he estat moltes vegades, perquè a més hi he fet cursos i et donaven un passe gratuït mentre durés. Però és una passada el bosc encantat, l'escalinata aquella de cargol, en fi...tot!
El botànic a Montjuïc? Deurà ser una passada de nit! Amb la il.luminació i tal, hi ha unes espècies de cactus enormes que formen al seu interior com una cova, impressionants!
Però també estic pensant en el Museu de Ciències Naturals a la Ciutadella, la pergoleta i l'hivernacle exteriors tenen un encant! O el Caixafòrum, heu visitat la teulada? És fascinant!
I el museu d'Història de la Ciutat amb les ruines romàniques!!!
Ostres i el que m'encanta, la Fundació Miró! amb l'edifici de Josep Lluís Sert el famós arquitecte. A vegades i fan jazz al pati interior. Bufff...serà difícil l'elecció!!!

Bé, ja m'explicareu dilluns què heu triat!
Petonets a les dues!

Becki ha dit...

Ostres... llàstima que no hi sóc! que disfruteuuuuu! :)

GEMMA ha dit...

Hola Boniques, jo tinc pensat passar-me per CaixaForum a escoltar música, si us animeu ja sabeu! Petons

Cris ha dit...

Ei GEMMA!

Doncs molt probablement jo també em decanti pel Caixafòrum, fan música brasilera sino recordo malament. A veure si ens veiem!
(Crec que al Picasso fan jazz, però és que hi he anat moltes més vegades!)

Petonets!!!

Cris ha dit...

BECKI, segur que estàs trepant per alguna muntanya...Com si ho veiés! ;-)

En tot cas, que tu també ho gaudeixis molt!
T'he de trucar! Ens hem de posar al dia...Aix aquestes agendes atapeïdes!

Petonets guapi!

GEMMA ha dit...

Hola Cris! Vaig estar per Caixaforum i el Mnac dissabte nit, va estar molt bé! Com us va anar a vosaltres? Petonets

Cris ha dit...

Doncs jo vaig estar al Cosmocaixa. Sí,sí justament us havia dit que m'encanta però que hi he estat moltes vegades...però vaig haver de fer "d'amfitriona" ja que la gent amb qui vaig anar no hi havien estat.
No obstant va estar molt i molt bé, sempre hi ha novetats i et pots recrear en altres detalls que havies passat per alt.
Després de sopar voliem anar al Picasso, però hi havia tal quantitat de gent que vam passar i vam estar escoltant música a la Plaça del Rei.
Ah! i per arrodonir la nit vam estar celebrant la victòria del Barça (!) ;-)

Petonets guapes!

Related Posts with Thumbnails