diumenge, 11 d’octubre del 2009

Teoria de la Diversió

Som animals de costums, de rutines, canviar-les ens és difícil. I més si aquest canvi suposa més esforç físic o intel·lectual respecte la conducta que tenim 'arrelada'.
L'empresa Wolkswagen ha impulsat una sèrie d'experiments per veure si hi ha alguna cosa/aspecte, capaç de fer-nos canviar la nostra conducta habitual sense un aparent esforç, sense ni que ens n'adonem.
Aquests tipus d'estudis tenen múltiples aplicacions. De fet, serien aplicables en totes aquelles qüestions que impliquin tenir força de voluntat, o canviar les "opcions més fàcils" per les que sempre ens decantem...

Un dels experiments que van dur a terme va ser observar que a la sortida del metro la gran majoria de persones empraven les escales mecàniques per comptes de pujar les escales a peu.
Els experts, van enginyar-se-les per tal de comprovar el què ells anomenen "The fun theory", que conclou que només quelcom que suposi un estímul de diversió, és capaç en sí mateix de fer-nos canviar costums, malgrat això signifiqui una renúncia a la comoditat, malgrat signifiqui més esforç.
Així, van muntar un dispositiu que convertia cada escala en una nota musical, de manera que pujar les escales emetia una espècie de cançoneta improvitzada.
Els resultats podeu observar-los vosaltres mateixos en el vídeo que us deixo a continuació...
Estudis de màrketing d'aquest tipus són els que s'empren per fomentar el desig de fer esport mitjançant la Wiifit.
Ara es tractaria que cadascú ho sabés aplicar de manera particular, per tal de fer divertits els hàbits que més ens costen o que posen a prova la nostra voluntat. La imaginació al poder de la diversió, al poder de canvis de conducta.

http://www.rolighetsteorin.se/en/


4 comentaris:

Gemma ha dit...

Hola Cris,

La veritat es que se les inventen totes eh?

Imagino que segons com es pot organitzar un embús impresionant...

Un petó guapa.

GEMMA ha dit...

Hola bonica! Que ingeniós el que expliques, fantàstic. Em recorda un joc infantil que hi ha en un parc de la meva ciutat, una mena de grans tecles planes en el terra i a mida que les trepitxes crees una melodia. Realment caldria més joc dins de la rutina diària, més creativitat. Thanks my friend! Petonet

PD: Tot bé? Desijo que cada dia una mica millor.

Cris ha dit...

Gemmeta (1)- I tant que se les inventen totes!!! Però no em diràs si no és més fàcil fer segons què si a sobre és divertit. Jo a experiments com aquest li veig múltiples aplicacions: per aprendre una cosa que et costa, per ser constant fent esport, etc. etc.

Per cert, l'altre dia vaig anar a Calella a veure la Challenge BCN Maresme i al passar per l'autopista vaig veure una sortida que posava cap al teu poble i vaig pensar en tu!
Ara ja sé on és! (havia mirat al sr. Google que tot ho sap!).

Petonets!

Cris ha dit...

Gemmeta (2)- Hola guapa! És xulo eh?!
M'hauràs de dir on és això del teu poble que me n'aniré allà a jugar amb la canalla com una criatura més... ;-)
Pel què fa a la creativitat...estic totalment d'acord amb tu, crec que en falta molta en la nostra vida diaria, podriem fer les coses de manera molt més divertida!

pd/ Vaig fent. Una mica millor sí. Parlem i a veure si quedem pel sopar que tenim pendent!

Petons!

Related Posts with Thumbnails