dimecres, 16 d’abril del 2008

Dia Mundial de Sensibilització Contra el Soroll

M'acabo d'assabentar que avui és el "Dia Mundial de Sensibilització Contra el Soroll" i a favor del silenci.
Som una societat sorollosa, el silenci ens inquieta, ens incomoda. Vivim envoltats de soroll. Soroll en les seves múltiples formes, no només les acústiques (que suposo que és a les que fa referència la cel.lebració d'avui), sinó també el soroll "intern" de les emocions, dels reptes, de les relacions, el soroll -a vegades confós- que ens causa la informació/desinformació dels rumors (paradoxalment a l'era de la comunicació, a vegades costa distingir entre les informacions veritables del soroll de fons...).

El soroll ens salva de nosaltres mateixos. De fer un ( ) per escoltar la nostra veu interna...El soroll ens entreté. Ens ajuda a despistar l'atenció del què realment ens importa, i per tant ens espanta o ens fa por. Perquè podem admetre fracassar en algunes "trivialitats" però no pas fer-ho en el què realment ens importa i ens deixaria realment frustats. Busquem excuses que distreuen la nostra atenció d'allò que som, del què volem, del què ens devem i devem als altres. Ho disfrassem amb soroll, amb música, amb la TV ben alta, amb el soroll dels motors dels vehicles anant amunt i avall.
El moviment sol ser company del soroll. Ens fa por la quietud, el recolliment, perquè ens dona la sensació de perdre el temps... Hi ha gent acostumada al soroll que no sap estar al mig d'un bosc on regna el silenci, o romandre en una casa aillada de la "civilització".
En contraposició hi ha ha gent - una minoria- que medita, que li cal el silenci o que en menor grau gaudeix de restar-hi. Diuen que els efectes del silenci són beneficiosos per a la salut física i espiritual.
El silenci és alliçonador, deixeu que el silenci us envaeixi, no li tingeu por. Una vegada experimentat, "vençut", assimilat, el necessitareu i no en podreu prescindir...
Us proposo que avui -contribuïm a la jornada- i experimenteu el silenci per uns instants, ja sigui practicant-lo directament o bé imaginant-vos una imatge del què per vosaltres és el silenci: imagineu-vos per exemple entrar en una església completament buida, o sumergir-vos a les profunditats de l'oceà, acostar-se sigilosament a una cambra on un nadó dorm tranquil...
S'admeten propostes d'imatges de silenci...però per escrit, per no fer soroll. Psssshhhhh!

Related Posts with Thumbnails